top of page

A Gyapjas tinta gomba

A gyapjas tintagombában számos ásványi anyag és nyomelem található, mint például kálium, nátrium, magnézium, vas, kalcium, mangán, cink és réz. Vitaminok közül a C-vitamin, a B1- és B2-vitamin és a niacin van benne nagyobb mennyiségben. A távol-keleti népi gyógyászatban a gyapjas tintagombát az emésztés és az aranyér gyógyítására régóta alkalmazzák.

Gyapjas tintagomba és a cukorbetegség

Egy vizsgálat igazolta, hogy a gyapjas tintagomba por beadását követő 90 perc után  a glükóz mennyisége a vérben 41%-kal csökkent, és még 6 óra elteltével is 20%-os csökkenést mutatott. Ezek az eredmények azt bizonyítják, hogy a gyapjas tintagomba egy hipoglikémiás (azaz vércukorszint-csökkentő) hatást okoz a sejtek inzulin érzékenységének fokozása útján, amely lehetővé teszi a glükóz bejutását a sejtekbe.

Gyapjas tintagomba és a metabolikus szindróma

A metabolikus szindróma a XX. század népbetegsége, mely leginkább rossz táplálkozási szokásainkkal hozható összefüggésbe, eredménye pedig a szív- és érrendszeri betegségek gyakoribb előfordulása.

Ezek a betegek elhízottak, vérnyomásuk, vérzsír értékük, valamint  vércukor- szintjük egyaránt magas.

Egy vizsgálat alapján úgy tűnik, a gyapjas tintagomba képes lehet a metabolikus szindróma alapját is képező vércukorszintet mérsékelni metabolikus tüneteket mutató kisállatokon.

Legyél tagja a vásárlói klubnak
és élvezd az előnyőket!
Regiszrálj hírlevelünkre!

Feliratkozásoddal elfogadod adatkezelési szabályzatunkat. Tiszteletben tartjuk a személyiségi jogaid és semmilyen kéretlen SPAM levéllel sem bombázunk.

A Gyapjas tintagombában ásványi anyagok, nyomelemek, vitaminok és aminosavak tárháza található.

Milyen összetevőkből áll a gyapjas tintagomba?

  • a friss termőtest 8-13 % szárazanyagot tartalmaz, amelyben 22-38 % a nyersfehérje

  • mind a 20 aminosav előfordul a gombában, köztük a 9 esszen-ciális (azaz létfontosságú, de ez emberi szervezet által előállítani nem képes) aminosav: a hisztidin, a leucin, az izoleucin, a lizin, a metionin, a fenilalanin, a treonin, a triptofán és a valin

  • a nyersrost tartalom 13-49 % között váltakozik

  • a szárazanyag tartalomban 15-45 % a szénhidrát
    a zsírtartalom 1-5 %, a hamutartalom 7-11 %

BIO GYAPJAS TINTAGOMBA ÖRLEMÉNY

A gyapjas tintagomba pozitív hatásainak alapvető feltétele a megbízható, standardizált minőségű gomba és az abból készült gombatermékek, ami csak BIO körülmények között, organikus termeléssel biztosítható. 100%-ban alacsony hőmérsékleten szárított bio gyapjas tintagomba őrleményt tartalmaz adalékanyag nélkül, így az íz és illatanyagok, fehérjék, vitaminok és ásványianyagok teljes mértékben a gombában maradnak.

FIGYELMEZTETÉS!
Gombára és gomba spórára allergiásoknak a fogyasztása nem javasolt. Jelen információk csak tájékoztató jellegűek. A Bio gyógygomba őrlemény nem gyógyszer, használata nem helyettesíti az orvosi terápiát, maximum kiegészítheti azt.  Tartsa be a leírásban foglaltakat és ne lépje túl az ajánlott napi adagot! Jelen termék fogyasztása nem helyettesíti az egészségtudatos, kiegyensúlyozott táplálkozást és az egészséges életmódot, vagy az orvosa által előírt gyógyszeres és egyéb kezelési módokat.

bottom of page