A Shiitake gomba
A shiitake harmonizáló, adaptogén hatású, segít szabályozni és aktiválni a testi funkciókat. Támogatja a testi és szellemi egyensúly elérését és megtartását, széleskörű általános és specifikus, előnyös élettani tulajdonságokkal rendelkezik. Az egészséges életmód ideális kiegészítője. A shiitake gombából kivont AHCC (Active Hexose Correlated Compound) illetve Lentinan (glükán-típusú poliszaccharid)- készítmények számos országban használatosak a hagyományos kemo- és sugárterápia kiegészítőjeként, főleg injekciós formában.
Milyen pozitív hatásai lehetnek a shiitakénak az elérhető kutatási eredmények alapján?
-
segíthet fenntartani a szív- és érrendszer, a vese, a máj egészségét,
-
támogathatja az immunrendszer aktivitását,
hozzájárulhat a máj enzimatikus méregtelenítő folyamataihoz, -
pozitívan befolyásolhatja a bőr, a légzőrendszer és a hasnyálmirigy működését,
-
optimalizálhatja a szervezet felépítő/lebontó folyamatait, a vérzsírok és a vércukor szintjét, hozzájárulva ezzel a 2. típusú diabétesz rizikójának csökkentéséhez, és az egészséges testsúly megőrzéséhez,
-
számos vizsgálati eredmény támasztja alá, hogy a shiitake összetevői támogathatják a szervezet antioxidáns védekező-rendszerének az optimális működését, az oxidatív-stressz kockázatának csökkentését,
-
leírták továbbá a shiitake antibakteriális, antivirális (pl. HPV, HIV) és gombaellenes (pl. Candida albicans elleni) hatását.
Legyél tagja a vásárlói klubnak
és élvezd az előnyőket!
Regiszrálj hírlevelünkre!
Feliratkozásoddal elfogadod adatkezelési szabályzatunkat. Tiszteletben tartjuk a személyiségi jogaid és semmilyen kéretlen SPAM levéllel sem bombázunk.
Magas az A- és C-vitamin tartalma, melyek nagyszerű antioxidánsok, a shiitake gomba tartalmazza a legtöbb L-ergothioneine anyagot is, amit a szervezet maga nem képes termelni, így csak a táplálkozással vihetjük be a szervezetünkbe.
Nézd meg rövid videónkat a shiitakéról!
A videóból azt is megtudhatod miért fontos, hogy ha gyógygombát fogyasztas azt biogazdaságban termeljék!
Hogyan érdemes a bio shiitake gombát fogyasztani?
A többi étkezési kalapos gombához hasonlóan nagy nedvességtartalmú, kalóriában szegény, értékes fehérjékben, aminosavakban és szénhidrátokban gazdag faj. 100 gramm friss gomba mindösszesen 42 kalóriát tartalmaz.
-
A bio shiitake őrleményből napi 2x 1 mokkáskanálnyit önmagában vagy kevés folyadékban elkeverve. Fokhagymás íze miatt inkább salátákba, levesekbe, vízbe, hagymateába ajánlott belekeverni.
-
A shiitake gyógygomba frissen, nyersen vagy szárítva, porítva, őrölve is ízletes. Illata és íze egyaránt a fokhagymát idézi. Aromája szárítva talán még erősebbé és jellegzetesebbé válik. A japán sushik kedvelt fűszere. Leginkább a wokban készült ételek ízletes alkotórésze. Párolt zöldségek ízesítésére, különböző salátákhoz, főleg paradicsommal és mozarella sajttal nagyon finom, de friss hagymával és paprikával is fogyasztható.
-
A szárított bio shiitake gombaporból is készíthetünk. A bio shiitake őrleményt keverjük el 2 dl akár meleg, akár hideg, de lehetőleg klórmentes vízben, majd igyuk meg. Éhgyomorra fogyasszuk!
BIO SHIITAKE ÖRLEMÉNY
A shiitake gomba pozitív hatásainak alapvető feltétele a megbízható, standardizált minőségű gomba és az abból készült gombatermékek, ami csak BIO körülmények között, organikus termeléssel biztosítható. A shiitake gomba igazi csodaszerként ismert, hiszen kiváló gombaölő, rákellenes és vírusellenes tulajdonságokkal rendelkezik.
FIGYELMEZTETÉS!
Gombára és gomba spórára allergiásoknak a fogyasztása nem javasolt. Jelen információk csak tájékoztató jellegűek. A Bio gyógygomba őrlemény nem gyógyszer, használata nem helyettesíti az orvosi terápiát, maximum kiegészítheti azt. Tartsa be a leírásban foglaltakat és ne lépje túl az ajánlott napi adagot! Jelen termék fogyasztása nem helyettesíti az egészségtudatos, kiegyensúlyozott táplálkozást és az egészséges életmódot, vagy az orvosa által előírt gyógyszeres és egyéb kezelési módokat.