top of page
dr-doda-ildiko.jpg

Dr. Dóda Ildikó háziorvos-fitoteraputa

"Azon kevés háziorvos közé tartozom, akik a gyógyszeres terápiák mellett a régi, hagyományos gyógynövényes terápiákat is alkalmazzák a gyógyításban.  Közel 10 éve foglalkozom gyógygomba terápiával. A gyógygombák úgy képesek segíteni az embereknek, hogy közben nem károsítják őket, talán éppen ezért olyan népszerűek."

 

Gyógygombák fogyasztásával kapcsolatos tanácsadást Dr Dóda Ildikótól kérhet email-ben, dr.doda.ildiko@gmail.com email címen, vagy a Gyógyomba tanácsadás facebook csoportban: https://www.facebook.com/groups/gyogygombatanacsadas/

Dr. Dóda Ildikó orvos/természetgyógyász magánrendelése:
Gyógy-Palota Magánrendelő, Szeged, Szent Ferenc u. 8. Péntek 15 órától. E-mailes bejelentkezés alapján.

csomai-zita.jpg

Dr.  Csomai Zita orvos-természetgyógyász, életmód- tanácsadó és terapeuta

Gyermekkorom óta orvos, vagy ma inkább azt mondanám gyógyító akartam lenni. 1999-ben végeztem orvosként Szegeden, majd a sürgősségi ellátásban illetve onkológia osztályon dolgoztam éveken át. 

A kórházi, a mentős és az ügyeleti munkámban mindig hiányoltam annak a lehetőségét, hogy a betegekkel hosszabb időt eltöltve segítsem őket a megoldás megtalálásában, és ezáltal a gyógyulásban, ezért 2003-ban természetgyógyászatot kezdtem komolyan tanulni. 
Munkám során a legfontosabbnak a megelőzést tartom, az egészség megőrzését az életmód átalakításával, a stressz megfelelő kezelésével.  A gyógyításban mindig a holisztikus szemléletet alkalmazom, a testi, a lelki és a szellemi, energetikai egységet, egészséget igyekszem helyreállítani.


Doktornő honlapja: https://www.drcsomaizita.hu/
Doktornő könyvei: https://www.drcsomaizita.hu/dr-csomai-zita-konyvei/


Dr. Csomai Zita emailben fogadja a kérdéseket a drcsomai.biogomba@gmail.com email címen!

DSC_004_kicsi.jpg

Dr. Eszterbauer Márta orvos-természetgyógyász, fitoterapeuta

1982-ben szereztem orvosi diplomát a Semmelweis Orvostudományi Egyetem. 

2011-ig a Magyar Honvédségnél dolgoztam különböző beosztásokban. Szolgálati nyugállományba vonulásom után kezdtem jobban beleásni magam a betegségek holisztikus megközelítésébe, természetgyógyászatot és fitoterápiát tanultam, ezekből állami vizsgát tettem. Azóta is folyamatosan képzem magam a krónikus betegségek kiegészítő kezelésével kapcsolatban: elsősorban szív-érrendszeri, mozgásszervi, emésztőszervi, anyagcsere-, daganatos és autoimmun betegségek területén. 

A biogombák ezen a területen is nagy segítséget nyújtanak. 2017 óta tanítok is a Helica Stúdióban. . Filozófiám, hogy az orvosként tanult tudásomat ötvözzem a természet adta lehetőségekkel, ezzel segítsem a betegeket a gyógyulásban, életminőségük javításában.

Rendelés: 
Krónikus betegségek kiegészítő kezelése, Safe Laser terápia
Natura Életmódközpont, Szigetszentmiklós, Gyári út 15.
Bejelentkezés: 06-20-9741693 Munkanapokon 8-18 óra között
Email cím: dreszterbauerbiogomba@gmail.com

Kutya terápia

Varga Erzsébet

Kutya-rekreációs szakember

Kutya-fizioterapeuta

Aromaterápiás szakember
Kapcsolat: dogdreamtherapy@gmail.com

IMG_7854_edited.jpg

Kérdezd orvos szakértőinket:

Sikeres üzenetküldés!

Dr. Dóda Ildikó
Dr. Csomai Zita
Dr. Eszterbauer Márta

Kérdések - válaszok

Gysanyi írta:

Legyen szíves tájékoztatni , hogyan fogyasszam a Ganoderma gombát! Nagyon jó véleményt hallottam róla , pozitív irányban befolyásolta az INR értékét .Nekem is szívműtétem volt és szeretném kipróbálni. Szerencsére a Marfarinon kívül más gyógyszert nem kell szednem.

Várom szíves válaszát!

Dr. Dóda Ildikó válasza:
Véralvadásgátló terápia mellett csak nagy odafigyeléssel javaslom a ganoderma fogyasztását, ui. a vérzékenységet fokozhatja. Amennyiben bármilyen vérzéses tünete jelentkezne, azonnal hagyja abba a fogyasztását és keresse fel kezelőorvosát.

Orvos válaszol

Ivikor75 írta:

Reflux és gyomorsav okozta bántalmakra, milyen hatással van a ganoderma gomba?

Dr. Dóda Ildikó válasza:
A ganoderma fogyasztók pozitív hatásra számíthatnak ilyen esetekben.:)

Laus írta:

Epeúti máj tumor esetén javasolja a ganoderma gomba fogyasztását?

Dr. Dóda Ildikó válasza:
Kedves Laus! A ganoderma gombát bármilyen daganat típusnál lehet fogyasztani, hiszen az immunrendszerünket erősíti. Ilyen esetben érdemes 3×1 mokkáskanálnyi mennyiséget használni, de nem mindjárt ennyivel kell kezdeni, hanem a napi 1/4-ed mennyiségtől kell lassan, 2-3 hét alatt eljutni a 3×1 mokkáskanálnyi mennyiségig. További jó egészséget kívánok!

totheva írta:

Kedves Ildikó!

Véralvadás gátlót szedek és valószínűleg hormonális eredetű melltumorom van. Lehet-e szednem a gombát, és ha igen milyen adagolásban?

 

Dr. Dóda Ildikó válasza:

A véralvadásgátlók hatását a ganoderma gomba befolyásolhatja, ezért nagyobb odafigyeléssel és kisebb adagban célszerű csak fogyasztani ilyen esetben. Ha bármilyen vérzést tapasztal, azonnal abba kell hagyni a ganoderma gomba fogyasztását. Szerencsére nem túl gyakran fordult eddig ilyen elő, de mindenképen jó tudni erről. További jó egészséget kívánok Önnek!

KLJ írta:

Kedves Doktornő, várható-e a ganodermától, hogy kiűzi az emésztőrendszerből a candida albicanst? Válaszát köszönöm.

Dr. Dóda Ildikó válasza:

A Candida és a ganoderma egymásra hatásáról már tudományos közlemény is jelent meg, érdemes elolvasni a Gombakirály oldalán (http://gombakiraly.hu/candida-es-ganoderma/). A Candida kezelésének 3 természetes alappillére van: egyik az immunrendszer megerősítése, erre tökéletesen alkalmas lehet a ganoderma gomba rendszeres fogyasztása; másik a szénhidrát fogyasztás minimalizálása, mely főleg akarat függvénye (cukorszint normalizálása is sz.e); harmadrészt pedig a pre- és probiotikumok használata természetes formában (pl. Spoonz bio joghurt). Tapasztalataim alapján ezek együttesen nagyrészt képesek ezt a betegséget kiiktatni az életünkből,akár gyógyszeres terápia nélkül is!

BereczM írta:

Kedves Doktornő!

A minap hallottam a Kossuth rádióban egy fiatalemberről akinek visszafordíthatatlan izomsorvadása van. Jelenleg már kerekes székbe kényszerült és otthoni lélegeztetéses kezelésen van. Nem tudni a légző izmai meddig bírják.
Vajon lehetne-e segíteni rajta, hogy minőségileg jobb életet éljen a ganodermával, mely köztudottan a szervezet oxigén ellátásában nagyon kedvező hatású?

Válaszát köszönöm!

Dr. Dóda Ildikó válasza:

Az izomsorvadásnak több féle oka is lehet, az Ön által említett esetben nagy valószínűséggel egy veleszületett kórképpel állunk szemben. Ilyen esetekben elég nehéz dolgunk van, hisz ez a folyamat megállíthatatlanul halad előre az idő folyamán. Egy ilyen állapotban a folyamat lassítása is komoly terápiás sikernek számíthat. Az izomsorvadásoknak jóval nagyobb csoportját viszont más problémák okozzák, ilyen lehet az ágyhoz kötött életmód (pl. baleset vagy műtét utáni lábadozás, mozgás hiány), gyulladások, daganatok. Ilyen esetekben lehet nagyobb jelentősége a gyógygombák használatának, hiszen amellett, hogy az oxigénellátását növelhetik az izmoknak, a gyulladásos faktorokra, valamint az immunrendszerre is jótékonyan hatnak, sőt a daganatos sejtekre is lehet hatásuk.

Teniko írta:

Kedves Doktornő!

Vastagbéldaganat műtét után FRAXIPARINE 5700 NE/0,6 ml véralvadásgátló injekciót kell használnom. Szedhetem-e a Ganoderma Lucium gombát?

Dr. Dóda Ildikó válasza:

A ganoderma gomba fokozza a véralvadásgátló gyógyszerek hatását, így a vérzékenységet növelheti. Ez csak nagyon ritkán okoz problémát, de figyelni kell rá. Fraxiparine mellett én nem javasolnám a használatát, inkább csak azt követően.
 

Teniko írta:

A Fraxiparine erősebb véralvadásgátló, mint a Marfarin és ezért nem javasolja mellette a gomba használatát? Jövőhéten kezdem a kemoterápiát, ami 6 hónapig tart. A Fraxiparinét még 2 hónapig kell szúrnom. Annyi jót hallottam a gombáról, hogy nagyon örültem annak, hogy a kemo alatt majd csökkenti a mellékhatásokat, illetve segit a gyorsabb felépülésben. Esetleg reggel és este fél kávéskanállal ha szedem és nem tapasztalok vérzékenységet, úgy sem javasolja a kettő használatát együtt?

Dr. Dóda Ildikó válasza:

Ha nagyon odafigyel magára, és kisebb mennyiségben használja, akkor esetleg lehetséges. Ha viszont bármilyen vérzése, bevérzése keletkezne, azonnal hagyja abba a használatát. Mindenképpen fontos, hogy a beteg tudjon róla, a ganoderma fokozhatja a véralvadásgátló terápia hatását, így a vérzés veszélyét növelheti, s fontos, hogy tudja mit kell tennie, ha baj van. Mielőbbi gyógyulást kívánok Önnek!

szegedi írta:

Kedves Doktornő!

Nőgyógyászati vizsgálat során az orvosom méhszáj polipot, myomát és cisztát diagnosztizált. Megvásároltam a bio ganoderma gombát. Hogyan és mennyi ideig szedjem? Tartsak időnként szünetet?
Valamilyen női teát használjak a gomba mellett?

Köszönöm válaszát.

Dr. Dóda Ildikó válasza:

Az Ön által említett korképek esetében is elsődleges az orvosi terápia. Kiegészítésként, mint immunrendszer támogató, a ganoderma gomba az általánosan használt dózisban, azaz 2×1 mokkáskanálnyi mennyiségben fogyasztható, fokozatos hozzászoktatást követően. A gyógynövényeink közül a cickafark és a diófalevél használatát javasolnám (1 ek-nyit kell leforrázni 3 db vízzel és kb. 15-20 percig állni kell hagyni, leszűrés után fogyasztható. Célszerű váltva használni, egyik nap cickafarok tea, másik nap diólevél tea.

szegedi írta:

Kedves Doktornő!

Nőgyógyászom az Esmya tablettát javasolta.
A gyógyszer mellett szedhetem a ganodermát?
Ihatom a cickafark és diólevél teát?

Köszönettel: szegedi

Dr. Dóda Ildikó válasza:

Az Esmya tabletta mellett elég sok gyógyszeres készítmény alkalmazásával lehet probléma (pl. vérnyomáscsökkentők, szívgyógyszerek, depresszió ellenes gyógyszerek, antibiotikumok, epilepszia ellenes gyógyszerek, hogy csak a legfontosabbakat említsem), de gyógynövényekkel, gyógygombákkal kapcsolatban nincsen információnk összeférhetetlenségről. Ennek ellenére én inkább a gyógyszeres terápiát követően használnám őket (az Esmya max. 3 hónapig használható, ha egyáltalán bírja a beteg, ui. elég sokszor hamarabb abbahagyják a mellékhatások miatt).

kriszpint írta:

Kedves Doktornő!
Gyerekvállalással kapcsolatban vannak problémáink.
Andrológiai laboreredményem morfológiai részében 98% fejeltérés volt. (A spermák száma, koncentrációja, mozgékonysága, egyéb paraméterek jók voltak, viszont a fejeltérés majdnem 100%-volt)
Már túl vagyunk egy sikertelen lombik (ICSI) programon.
A gomba segíthet-e morfológia javulásában?
Válaszát előre is köszönöm.
Krisztián

Dr. Dóda Ildikó válasza:

Kedves Krisztián!
A gyógygombák gyermekvállalásra kifejtet hatásairól nem túl sok információnk van még.
A libido növelésére a cordyceps gombának van hatása, ami ismert (http://gombakiraly.hu/libidonoveles-gyogygombaval/).
A spermiumok életképességét és mozgékonyságát pedig a maca növény gumója képes akár 180%-al is megnövelni. A fejeltérésekre nem tudok a természetből megoldást. Maca hatására született már néhány kisbaba a környezetemben, így ennek használatát meleg szívvel tudom Önnek javasolni. A maca gumót hazánkban is lehet kapni, érdemes a bio-t megvásárolni (pl. http://vitaldepowebaruhaz.hu/bolt/ferfiaknak-2/planetbio-maca-kapszula-200x/).
Üdv. Ildikó

simonz írta:

Kedves Ildikó!

Érdeklődni szeretnék, hogy erős allergiás tünetek kezelésére, enyhítésére (szemkönnyezés, orrfolyás) javasolja-e a fülöpjakabi ganoderma gomba fogyasztását, illetve a Flavon max termékcsaládból mely terméket kellene fogyasztani, esetleg valami más kiegészítő terápiát, természetes gyógymódot tudna-e javasolni?
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel: Simon Zoltán

Dr. Dóda Ildikó válasza:

Kedves Zoltán! A Ganoderma lucidum allergia ellenes hatásáról jó néhány tudományos cikk is olvasható, de humán vizsgálati eredmények nem állnak még a rendelkezésünkre.Gyógynövényeink közül a Lándzsás utifűnek a legerőteljesebb az allergia ellenes hatása. Üdv. Ildikó

bottom of page