top of page
nyílt-nap.jpg

V. BIOGOMBA NYÍLT NAP A FALVAK ÉJSZAKÁJÁN
2019. május 18.

ELŐADÓINK

dinya.jpg

Prof. Dr. Habil. Dinya Zoltán

1942-ben született Endrődön. Egyetemi tanulmányait a Debreceni Egyetemen végezte. Ezután az egyetemen maradt s közel 40 évet töltött ott mint oktató és kutató. Fő érdeklődési területei az antibiotikumok és a flavonoidok analitikai, elméleti és farmakológia kutatása volt. Későbbi témái a fitokémiai anyagok kemopreventív és antioxidáns – különös tekintettel az immunmoduláns és antitumor – hatásaikhoz kapcsolódnak. Kutatási eredményei alapján több, jelenleg is forgalmazott, kiemelkedően magas antioxidáns hatású polifenol-, illetve béta-glükán-tartalmú táplálékiegészítőt dolgozott ki. Az utóbbi években részletesen foglalkozik a gyógygombák rákellenes és immunmoduláns hatásaival.
A Magyar Tudományos Akadémia doktora, több hazai és nemzetközi tudományos testület aktív tagja és számos kitüntetés birtokosa. Több mint 230 tudományos közleményt és 8 szakkönyvet vagy tankönyvet írt.

dóda.jpg

Dr. Dóda Ildikó háziorvos-fitoteraputa

"Azon kevés háziorvos közé tartozom, akik a gyógyszeres terápiák mellett a régi, hagyományos gyógynövényes terápiákat is alkalmazzák a gyógyításban.  Közel 10 éve foglalkozom gyógygomba terápiával. A gyógygombák úgy képesek segíteni az embereknek, hogy közben nem károsítják őket, talán éppen ezért olyan népszerűek."

Zita.jpg

Dr.  Csomai Zita orvos-természetgyógyász, életmód- tanácsadó és terapeuta 

Gyermekkorom óta orvos, vagy ma inkább azt mondanám gyógyító akartam lenni. 1999-ben végeztem orvosként Szegeden, majd a sürgősségi ellátásban illetve onkológia osztályon dolgoztam éveken át. 
A kórházi, a mentős és az ügyeleti munkámban mindig hiányoltam annak a lehetőségét, hogy a betegekkel hosszabb időt eltöltve segítsem őket a megoldás megtalálásában, és ezáltal a gyógyulásban, ezért 2003-ban természetgyógyászatot kezdtem komolyan tanulni. 
 Munkám során a legfontosabbnak a megelőzést tartom, az egészség megőrzését az életmód átalakításával, a stressz megfelelő kezelésével. A gyógyításban mindig a holisztikus szemléletet alkalmazom, a testi, a lelki és a szellemi, energetikai egységet, egészséget igyekszem helyreállítani.

Béky-László.jpg

Béky László természetgyógyász 

Alap iskoláim: agrármérnök, mentálhigiénikus bölcsész, andragógus, szakpedagógus.
Természetgyógyászati vizsgáim: alternatív fizioterápia, alternativ mozgás és masszázs terápia, akupresszúra, , bioenergetika, fito terápia, fül akupunktúrás addiktológus, életmód tanácsadó és terapeuta, reflexológus, szemtréner. Mindezekből állami vizsgabizottsági elnök is vagyok.
Több, mint 30 éve szolgálom az egészségügyet, rendelőm:  Az AURA Természetgyógyászati gyógyító és Oktató Központ.
Elsősorban a krónikus degeneratív betegségek ok okozati elemzése, majd ezek személyre szóló alkalmazása a fő feladatom. Oktatom, tanítom a természetgyógyászatot, de nem a vizsga anyagot, hanem a való életet! Azaz! A staféta botot adom át!
Egészségügyi szak újságíró, tv és rádió szerkesztő műsorvezető is vagyok. Mindezeket 80 évesen végzem tökéletes szellemi és fizikai állapotban.

Figyelem! Tanulmányozd a térképünket mielőtt elindulsz, mert bizonyos navigációk nem ismerik a címünket és félre navigálhatnak!

bottom of page