A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. A honlap további használatával ezt és az adatkezelési szabályzatot jóváhagyod.

Bio gyógygombáink:

©2018 by biogomba.hu Az oldal tartalma kizárólag a biogomba.hu engedélyével használható fel, beleértve az információkat, képeket és a nem youtube.com-on tárolt videókat vagy más digitális anyagokat. Az oldalon található szövegek tájékoztató jellegűek, folyamatos szerkesztés alatt állnak.

V. BIOGOMBA NYÍLT NAP A FALVAK ÉJSZAKÁJÁN
2019. május 18.

Ismerkedjen meg a bioborok világával a legkellemesebb módon, borkóstolás közben!

 

Vajon milyen hatással vannak a szőlőben, borban levő vegyszermaradványok az egészségünkre?

Milyen jótékony hatással lehet a biobor fogyasztása az egészségünkre?

Milyen hatással van egy vegyszerezett, illetve egy bioművelésű szőlőültetvény a talajra, az ivóvíz minőségére és az élővilágra?

Tényleg meg lehet védeni a szőlőültetvényt a kártevőktől vegyszer nélkül, vegy ez csak mese?

Honnan tudhatjuk, hogy valóban bio-e egy bor? Hogyan ellenőrzik?

Egyáltalán hogyan készül? Mi a különbség a szőlőművelésben, illetve a pincében?

Igaz, hogy drágább? Megéri az árát?

Érezhető egy bor ízén, hogy bio? Jobb lesz tőle? Rosszabb? Van egyáltalán különbség?

Mindezekre a kérdésekre választ kaphat, miközben végigkóstolhatja az érsekhalmi Anna Borház kiváló bioborait. Az ültetett borkóstolón Gonda Anna borász vezetésével ismerkedhet meg a borkóstolás rejtelmeivel és a bioborok kulisszatitkaival. Izgalmas és informatív előadásra számíthat, finom borokkal kísérve.

 

Az Anna Borház a Hajós-Bajai borvidéken termeli hagyományos stílusú, természetes borait immár csaknem 30 éve. Az elsők közt állították át ültetvényeiket bioművelésre. A Gonda család 12 hektáron termel Kékfrankost, Nérót, Cabernet Sauvignon-t, Merlot-t, Olaszrizlinget, Chardonnay-t és kísérleti fázisban levő, új nemesítésű rezisztens fajtákat. Ezek a szőlőfajták különösen alkalmasak bioművelésre, mert természetes adottságaikből kifolyólag ellenállnak a szőlőt veszélyeztető betegségeknek. Egyedülálló módon az Anna Borház ezekből is készít fajtabort, kóstolásukkal különösen izgalmas élményben lehet része!

A kóstolósorban hagyományos, módszerekkel készült, természetes borok szerepelnek:

 

Hétvölgyi Nimfa 2018 (kísérleti fajtából készült fehérbor)

Hétvölgyi Chardonnay 2009

Hétvölgyi Rosé 2017

Kékfrankos 2016

Merlot 2017

Táltos 2017

Cabernet Sauvignon 2017

Bűbájos Rosé 2017 (késői szüretelésű félédes Néró rosé)

+1 tétel: 100%-os Biomust

A kóstoló időtartama 1 óra.

További információ: +36/ 20 587 4121, vagy a +36/20 237-7590-es telefonszámon, vagy a biogomb@biogomba.hu email címen.

Figyelem! Tanulmányozd a térképünket mielőtt elindulsz, mert bizonyos navigációk nem ismerik a címünket és félre navigálhatnak!

8 TÉTELES BIOBOR KOSTÓLÓ

A BIOGOMBA NYÍLT NAPON
AZ ANNA BORHÁZ BORAIBÓL

Időpontok: 10:00, 11:00, 13:00, 14:00, 15:00

Helyszín: a biogomba gazdaság hűvös és hangulatos boros pincéjében

A programra előzetes regisztráció szükséges a helyszínen!

  • Blogger - White Circle